naroči si RSS novice RSS Novice Kresnička - krizni center za mlade


2015
23
OKT
OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKIKrizni center za mlade »Kresnička« že vrsto let sodeluje z Damskih krogom, ki je del mednarodnega združenja Ladies' Circle. S predstavnicami Damskega kroga Slovenije vsako leto sodelujemo pri projektu Božiček za en dan, pomagajo na delavnicah, nudijo učno pomoč in pomagajo tudi z denarnimi sredstvi. Čeprav jih je le peščica, s svojo odprtostjo, srčnostjo in energijo spreminjajo svet okoli sebe.

V oktobru so članice Damskega kroga gostile predsednico mednarodnega združenja Ladies' Circle, gospo Ruth Hungwe iz Bocvane. Med drugim so nas s prijetnim obiskom razveselile tudi v Kriznem centru. Ob čaju in pecivu se je razvil prijeten klepet. Gospa Ruth je spoznala namen in delovanje kriznega centra in naše dodatne aktivnosti. Sama pa je predstavila delovanje mednarodnega združenja LC. Naloga njenega obiska je tudi pomoč in vzpodbuda pri pridobivanju novih članic. Članice LC na lokalnem ali svetovnem področju prepoznavajo potrebe po pomoči in s svojim udejstvovanjem poskušajo priskrbeti potrebno pomoč – ali z zbiranjem sredstev ali z iskanjem primernih ljudi, ki lahko to rešijo in pa tudi s postavitvijo raznih centrov, ki lahko nudijo  pomoč – v Kambodži so ravnokar vzpostavili center za pomoč »otrokom  smetišč«, da jim ponudijo hrano in jih vključijo v izobraževalni sistem.

                            

 Predsednica je za svoj položaj resnično skromna, je topla, preudarna in prijetna sogovornica. Podelila nam je broško, ki je v obliki loga letošnjega predsedovanja, cvet z napisom »we are one«,  kot pohvalo za naše dosedanje delo in spodbudo za nadaljnje delo, mogoče s širšim pogledom. Logo simbolizira, da je vsak list zase lep in poseben, ko pa jih združimo skupaj, nastane prečudovit cvet – skupaj, s slogo in sodelovanjem, zmoremo več.

 OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI OBISK PREDSEDNICE LCI V KRESNIČKI

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

 

Skupine novic

 

iskanje po novicah


išči po naslovu
išči po vsebini
 
 
Krizni center za mlade "Kresnička"
Triglavska cesta 18
4240 Radovljica

telefon: 04 531 69 30
GSM: 040 436 531
  Domov
Kontakt
Priporočite prijateljem
Novice
RSS novice
Načrt strani
  obiskov te strani : 374.273
skupno obiskov vseh strani : 6.848.987
zadnja posodobitev :
Sobota, 17 November 2012 11:18
izvedba G-Server d.o.o. ©2006-2019
Vse pravice pridržane

poganja : gCMS v.2.9