RSS Kresnička - krizni center za mlade Novice in obvestila

 
Nasilje 1 [445x645 px, 92.488 bytes]
Srce [445x645 px, 130.424 bytes]
Sobec - 0001 - Abrëll 30, 2010 [445x645 px, 104.198 bytes]


 
 

Aktivnosti

Program Pravice otrok  - odkrivajmo in preprečujmo vse oblike zlorabljanja otrok.
V delavnicah prepoznavamo različne vrste nasilja ter spoznamo delo CSD  in KCM Kresnička. Namenjene so učencem 7. razredov iz radovljiške,  blejske, gorjanske in bohinjske občine.     

Razigrane nedelje
Program je namenjen otrokom in mladostnikom ki so bili ali so še vedno  nastanjeni v KCM Kresnička. Prepoznavanju kvalitetnih dejavnosti za  preživljanje prostega časa, sposobnosti, znanj in želja, širjenju  socialne mreže, učenju reševanja konfliktov v skupini, neformalnem  druženju in tkanju medsebojnih vezi. Mladostniki sodelujejo pri pripravi  in izvedbi aktivnosti, skupaj pa hodimo na oglede gledaliških in kino  predstav, obiskujemo drsališče, okoliške zanimivosti in razne  prireditve.     

Tabor
Udeležujejo se ga otroci, ki živijo v rejniških družinah, izhajajo iz  družin, ki so socialno ogrožene, so bivali v kriznem centru za mlade  Kresnička in ki še niso imeli izkušnje preživljanja počitnic na morju.   Skupaj se udeležujemo ustvarjalnih delavnic, sodelujemo v športnih  aktivnostih v vodi in na kopnem. Odpravimo se na vožnjo z ladjico in  kopanje v Strunjanu ter se skozi igro in druženje spoznavamo lepote  slovenskega primorja.  

EVS - Evropska prostovoljna služba
V Kresnički smo že  gostili mlade evropske prostovoljce iz Avstrije, Turčije in Španije. Njihove naloge zajemajo preživljanje prostega časa skupaj z otroci in mladostniki (igranje družabnih iger, ustvarjanje, sprehodi, šport), ter sodelovanje v skupinskih aktivnostih in delavnicah. Urnik aktivnosti sestavljamo sproti, glede na število, starost in osebne značilnosti otrok.

Mednarodne mladinske izmenjave
Je projekt, ki mladim iz večih držav omogoči spoznavanje različnih kultur in značilnosti držav skozi temo izmenjave, ki jim je v skupnem interesu. Mednarodne mladinske izmenjave podpira program Mladi v akciji.

Mladinske izmenjave organizirane s strani KCM Kresnička:
Mednarodna mladinska izmenjava »Daj naprej«, Bohinj, 24.6. – 2.7.2010, ki se jo je udeležilo 15 mladostnikov iz Latvije, Romunije in Slovenije, soočenih s socialnimi, geografskimi in/ali ekonomskimi ovirami.  Skozi  različne aktivnosti v naravi so se urili v  pridobivanju socialnih veščin, utrjevali znanje tujih jezikov, se učili o drugih evropskih kulturah.

Prostovoljstvo-pomagam tebi in sebi

Je program prostovoljnega dela mladih z mladimi ki poteka v sodelovanju s CSD Radovljica. Njegov namen je prepre
čevanje  in odpravljanje socialnih stisk, osamljenosti in izključenosti iz socialne sredine.Prostovoljci v Kresnički tako sodelujejo pri nudenju učne pomoči, druženju in konstruktivnem preživljanju prostega časa pomagajo pa tudi pri organizaciji skupnih aktivnosti.

                             

 
Krizni center za mlade "Kresnička"
Triglavska cesta 18
4240 Radovljica

telefon: 04 531 69 30
GSM: 040 436 531
  Domov
Kontakt
Priporočite prijateljem
Novice
RSS novice
Načrt strani
  obiskov te strani : 4.758
skupno obiskov vseh strani : 6.621.710
zadnja posodobitev :
Petek, 19 Avgust 2016 10:50
izvedba G-Server d.o.o. ©2006-2017
Vse pravice pridržane

poganja : gCMS v.2.9